Blir det gammalnorsk spælsau på gården?

Det er en dårlig bevart hemmelighet at vi ønsker oss dyr på gården. Og på langfredag dro vi til en som skal kvitte seg med sine. Og du verden for en rolig og trivelig flokk med sauer har jeg vel knapt sett før.

Vi har jo selvfølgelig ikke noe på plass til å ta de imot (annet enn stor tomt som må beites ned). Men det finnes heller ikke et skur i utmarka heller. Så om de sto hos oss en ukes tid, så tror jeg den kraftige skogen hadde gjort nytten sin som le. Når det er sagt så er ikke vi noen som tar lett på dyrevelferd!

Vi har jo i utgangspunktet lyst på geit. Men det oppleves nesten som en umulig oppgave å oppdrive. Så da er spæl et godt alternativ som kulturlandskapspleier. Og vi liker tanken på at det skal være kos med dyr.

Aberet med akkurat denne flokken er at ikke alle dyra er registrerte. Og det syns jeg er viktig. Antar at det er et poeng med at de skal være registrert. Men jeg skal kontakte mattilsynet og Landslaget for gammal norsk spælsau på tirsdag og høre med de hva som kan gjøres.

Men mannen hadde da kaniner. Og det hjalp jo på. Jeg har jo lyst på det også. Han hadde Belgisk kjempe og litt annet. Ikke så veldig opptatt av å føre stamtavle, men hadde stålkontroll på hvem som hørte til hvilken familie. Og det er jo betryggende da.

Så jeg kjøper nok et dyr av han. Så får vi se hva slags art det blir.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *