Drømmen om en gård

Nå er drømmen blitt virkelighet! Jeg kan faktisk bestemme helt selv hva jeg vil og ikke vil. Fantastisk! .. og litt skummelt.

Det er ikke alt jeg vil si ja til som gjør at vi lykkes med å skape oss vårt drømmeliv. Snarere tvert i mot. Det vil være alt jeg sier nei til, slik at vi kan snevre oss inn på å bli skikkelig gode på det vi velger.

Så hva velger vi da?

Birøkt skal være hovednæringa. Det er helt sikkert. Jeg har en dragning til kvalitetsfiber. Sikkert på grunn av Søm & Design jeg tok på Folkeuniversitetet en gang i tiden. Jeg hadde tross alt Wenche Lyche som tegnelærer. Og den dama kan inspirere! Uansett .. Jeg har lenge sett på Kasjmirgeiter og Angorakanin, men sannheten er at jeg aller helst vil ha Alpakka av varianten Suri. Helt fantastisk flotte dyr! Og jeg er så heldig å kjenne de som driver Knapper Alpakka og de er mettet med kunnskap! Så dette skal gå bra! Må bare opparbeide litt kapital etter oppussingen, så blir det å kjøpe en liten flokk til oppstart.

Ellers er det høner, geiter og muligens kaniner som står for tur. Hønene skal ha stor innhegning, slik at de kan gå fritt. Både fra å være i bur og potensielle rovdyr. Det kryr av rev i området. Naboen pratet på at det var streifulv i skogen vår også. Samma det. Mulig vi holder noen ender sammen / ved siden av hønene. Siden de bråker mer. Og det er gunstig de gangene rovdyrene må veiledes bort av oss. Vi skal spise dyra når de ikke legger egg lenger. Synes det er er fint at hele dyret kan brukes. Det blir mannens oppgave å gjøre dette i henhold til foreskrifter. Jeg er nok ikke ‘helt der’ enda.

Geiter skal holdes som beitepleiere av kulturlandskapet som det så fint heter. Og mat. Kaninene som mat og pels.

Og så har jeg jo helt glemt det flotteste dyret av dem alle: Aberdeen Angus. Det gleder jeg meg til å få! Er vel unødvendig å påpeke at dette også er mat.

Det høres litt voldsomt ut, men jeg trives mye bedre med maten når jeg vet at dyret har hatt det bra i forkant. Det skal ikke være rart og ha kost med dyret som ligger på middagstallerknen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *